• Od: ZázrakyVědy.cz

    Z kategorie: NOVÉ OBJEVY

    Publikováno: 18. 09. 2018 | 10:11

Dietoložka Tucková zkoumá, proč jsme tak posedlí čokoládou

Dietoložka Fiona Tucková říká, že téměř 80 procentům lidí chybí hořčík. To je příčinou nejen toho, že jsme často unavení, přestože jsme spali třeba i devět hodin, ale také nezvladatelné chuti na čokoládu. Zkrátka za vším hledej hořčík.

Příčin nedostatku hořčíku v těle je mnoho, počínaje jídly s vysokým obsahem cukru, přes nekvalitní půdu, na které vyrůstají zemědělské plodiny, až po stres nebo vysokou konzumaci alkoholu. Mix těchto faktorů vede k tomu, že velké většině lidí chybí hořčík. „To vede k mnoha zdravotním problémům a také pocitům trvalé vyčerpanosti a únavy,“ říká Tucková.

Lidé pak často hledají způsob, jak si „dobít baterky“, a sáhnou po čokoládě nebo energetických tyčinkách. Často je taková touha doslova nezvladatelná. Přitom se vše podle Tuckové dá udělat i jinak, existují vhodnější metody.

Kešu oříšky jsou například vynikajícím zdrojem hořčíku, stejně tak mandle. Do jídelníčku by se mělo zařadit co nejvíce špenátu a avokáda. „Ty vám dodají spoustu energie, mnohem více, než byste čekali,“ vysvětluje Tucková.

Zařaďte co nejvíce zeleniny se zelenými listy, také banány, hnědou rýži a oves. Zdrojem magnesia je také oříškové máslo, rozinky nebo celozrnný chleba. V nejhorším případě lze sáhnout po magnesiových tabletách. Při větších potížích je ale lepší navštívit lékaře.

Každopádně vždy je potřeba mít na paměti, že čokoláda ani jiné nezdravé věci situaci nevyřeší. Základem je dostat do těla magnesium a zároveň nepřibrat a neoddávat se bezbřehému pojídání sladkostí.

DALŠÍ ČLÁNEK: